Sverige vs USA

Tänkte bara skriva lite kort om några små skillnader jag märkt tydligt här i usa jämfört med sverige.

Skolan:
Den är väldigt mycket enklare men man har läxor i princip varje dag och prov varje eller varannan vecka. Till skillnad från Sverige bryr sig lärarna inte jättemycket om hur proven går (du ska ju vara godkänd såklart) utan det viktigaste är att du gör dina läxor och lämnar in dem i tid. Redan nu ligger jag på A eller A- i alla ämnen och jag anstränger mig inte ens, så det är rätt enkelt. Under rasterna (eller ah lunchrasten) så får man inte vistas korridorena utan vi får alltid sitta i idrottshallen tills klockan ringer. Man får inte heller ha mobiltelefonen i korridorernaoch du får inte äta där. Dom har regler för allting verkligen, du får inte svära för då kan du få detention. Om dina betyg är sämre än ett C blir du uppropad under lunchen inför alla kompisar och får sitta vid ett bord med lärarna och äta och när du ätit klart måste du plugga resten av rasten.

Maten:
Antar att det är den största skillnaden, alla äter hela tiden, HELA tiden. Istället för att göra som alla säger där hemma, äta mycket till frukost, lunch och middag och någon frukt eller macka mellan måltiderna, äter alla lite till dessa måltiderna och massa snacks mellan, inte frukt då haha, mer onyttigt som kakor eller liknande. I skolan betalar man för sin lunch och man får bara en liten portion så alla går alltid runt hungriga – vilket resulterar i mer småätande.. Jag vet inte hur det är hemma hos alla er men i min familj brukar vi äta middag tillsammans, nästan varje kväll. Här är det så ibland men oftast fixar man sin egen middag själv eller så lagar dom maten men du äter den lite när som. En annan sak, INGEN äter med kniv och gaffel, bara gaffel. De dukar inte ens fram knivar, i skolan finns det inte ens knivar man får bara en gaffel. Haha det känns faktiskt lite konstigt man sitter och äter en fin middag med bara gaffel, känns så ofint på nåt sätt. Men det är så dom gör så det är helt normalt, dom retar mig när jag går och hämtar en kniv för jag tycker det är svårt att dela saker med bara en gaffel.

Människor:
Folket här är så himla trevliga och framåt, jämfört med Sverige där de flesta är tillbakadragna och du vill inte gärna prata med människor du inte känner. Jag var lite nervös först när jag kom att folk inte skulle prata med mig men det är mer tvärtom, alla vill prata med dig för att du är ny osv. Många sa också innan jag kom hit att ungdomarna skulle vara omogna och inte på samma ”nivå” som du själv är, men det märker jag inte alls av, alla är helt underbara och inga problem med att någon skulle vara omogen. Mer jag själv kanske fast det är bara sån jag är, folk börjar vänja sig vid min humor haha.

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Sverige vs USA

  1. det är kul att läsa sånt här :D:D <3

  2. haha jaa jag sak lägga upp det då :D ska bara ta en bild någon dag! jag vet det är helt sjukt XD jag fick ta tag i det och säga att nu måste vi göra om på mitt rum :D haahha.
    SAKNAR DIG MED!!! PUSS <33

  3. Hahaha men gud :O jag hade aldrig klarat av detta ;) Min plats hade ju varit med lärarna, och jag hade haft detention varje dag kan jag ju säg ;) hihi låter som du har riktigt kul Lisa :) Puss!

  4. Anna

    Haha, men hur fan gör man om man får typ en seg entrecote? ska man dela den med gaffeln då eller:O cp ju!
    Du vet ju hur mkt jag svär, hade inte ens fått va kvar i skolan ju :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s