Religion

Igår i bilen med Jenna, Taylor och Sophie kom vi in på ämnet religion. Sophie tyckte det var hjärntvättande att det var en stor skylt ut mot vägen utanför en kyrka där det stod något liknande med ”Let Jesus in to your heart and you will be saved”. Jag vet att de flesta här är troende så jag brukar inte ta upp ämnet för att de ska ta illa upp på något sätt. När jag berättade att jag inte tror på gud eller något annat blev de helt chockade. Jenna och Taylor kunde verkligen inte förstå att jag ”tror” på Big Bang, evolution, att vi utvecklats från apor osv. För dom är allt det där bara en myt, det som för mig är så självklart och bevisat är för dem bara strunt. För mig som är uppfostrad med vetenskap osv är allt det där med gud påhittat, jag har inga problem alls med att andra är religösa, så länge de inte försöker övertala mig in till det. Och det är det ingen som gör här heller, de blev bara chockade. Sophie tror inte att gud skapade världen men hon tror ändå på honom, himlen, helvetet osv.

När min värdfamilj går till kyrkan följer jag med, för att de vill det. Jag ber inte när alla andra gör det men jag tittar ner i marken som alla andra bara att jag står och tänker på annat. De dagar vi äter middag tillsammans ber de bordsbön, jag sitter precis som alla andra med händerna knäppta på bordet, bara att jag inte säger orden. Jag känner mig helt enkelt inte bekväm med att säga något jag inte tror på. Än så länge har de inte kommenterat att jag är tyst och jag hoppas att de accepterar det.

När det kommer till religion och troende är det väl det enda där jag känner att jag inte riktigt passar in. Hemma vet jag att i princip alla tycker och tänker -i alla fall liknande- som jag gör, men här är det inget vanligt, inte alls. Det här är inget ställe där alla är djupt kristna som i bibelbältet söder om Minnesota, men folk är troende och de går till kyrkan på söndagarna. Det är något de är uppfostrade med. Det är annorlunda från hemma, men det är väl därför jag är här, för att få något annorlunda.

Annonser

1 kommentar

Under Allmänt

Ett svar till “Religion

  1. Filip

    Har läst lite nu, låter som du har det riktigt bra, jag såg däremot att du har ILL gula tapeter på rummet, kanske inte riktigt som hemma! haha, ha det så bra lisa :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s